Pratite nas
O nama
Pretvaramo ciljeve u strategiju. Vodimo kampanje pažljivo i precizno. Testiramo i optimiziramo svaki oglas, svaki dan. Donosimo vam rezultate i povrat investicije. S KG Medijom, uspjeh je tek klik daleko.
Instagram

Politika privatnosti

Zaštita osobnih podataka vrlo je važna za nas. Stoga obrađujemo Vaše podatke isključivo na temelju zakonskih propisa (GDPR, austrijski TKG 2003, za KG Mediju d.o.o. dodajemo Zakon o zaštiti osobnih podataka 2003.). U ovim pravilima o privatnosti Vas obavještavamo o najvažnijim aspektima obrade podataka unutar naše web stranice.

Kontaktirajte nas: Ako nas kontaktirate putem obrasca na web stranici ili putem e-maila, vaši podaci za kontakt će biti pohranjeni kako bismo obradili vaš zahtjev i u slučaju naknadnih pitanja. Nećemo dijeliti te podatke bez vašeg pristanka.

Obrada vaših podataka

Uslužne tvrtke mogu samo pružati usluge koje se nude brzo i ekonomično uz pomoć elektronske obrade podataka, a za to nam trebaju osobni podaci. To je također slučaj ako želimo stupiti u kontakt s vama ili ukoliko biste željeli da vas konzultiramo. Prikupljanje, obrada i korištenje ovih podataka u pravilu je uređeno zakonom.
Prilikom svih posjeta ili pristupa korisnika našem mrežnom odredištu, te prilikom skidanja informacija s naših stranica, izrađuju se podaci o tim procesima, te se isti pohranjuju u datoteci na našem serveru. Nijedan osobni podatak neće biti prikupljen. Podaci se pohranjuju anonimno i, stoga, bez osobne reference. Ti se podaci prikupljaju zbog zaštite sigurnosti podataka, te u statističke svrhe.
Jednom godišnje možete zatražiti informacije o vašim pohranjenim osobnim podacima bez naknade. Svaki dodatni zahtjev u istom godišnjem razdoblju će se naplatiti. Osim toga, možete zatražiti ispravak podataka ako su isti netočni ili nepotpuni. Možete podnijeti zahtjev za brisanje ili blokiranje vaših podataka, ukoliko je njihovo prikupljanje, obrada ili uporaba dokazano nedopušteno ili više nije potrebno. Da biste iskoristili ta prava, upotrijebite podatke za kontakt navedene u pravnoj obavijesti.

Anonimizacija IP adresa

Na ovoj web stranici koristimo funkciju “aktivacija IP anonimizacije”. Kao rezultat toga, Google će unaprijed skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna će IP adresa biti poslana Googleovom poslužitelju u SAD i tamo će se skratiti. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, sastavljao izvješća o aktivnostima na web stranici i pružao druge usluge vezane uz aktivnost web stranica i korištenje interneta korisniku mrežnog odredišta. IP adresa koju Google Analytics dodjeljuje kao dio Google Analyticsa neće se spojiti s drugim Googleovim podacima.

Statistička evaluacija / praćenje

Slijedeći kolačići usmjereni na ciljeve koriste se za statističku evaluaciju korištenja naše web stranice.

Praćenje za personalizaciju

Kolačić se koristi za prikaz prilagođenih prijedloga stranice. Na taj način ne pohranjuju se IP brojevi. U sklopu posjeta web stranici prikupljaju se sljedeći podaci pomoću piksela koji je integriran na svaku web stranicu:

  • Unutarnji ID pozvane stranice
  • Atributi pozvane stranice
  • Kategorije pristupljene stranice

Ti se podaci neće otkriti.

Korištenje kolačića

Naša web stranica koristi takozvane kolačiće. To su male tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem uređaju pomoću preglednika. Oni ne štete.

Kolačiće koristimo kako bismo svoju ponudu učinili jednostavnijom za korisnika. Neki kolačići ostaju pohranjeni na vašem uređaju dok ih ne izbrišete. U uputama preglednika možete pronaći naputak kako izbrisati kolačiće. Kolačići nam omogućuju prepoznavanje vašeg preglednika za vaš sljedeći posjet.

Ako to ne želite, možete postaviti preglednik tako da vas obavijesti o postavljanju kolačića i to dopuštati samo u pojedinim slučajevima.

Onemogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše web stranice.

Korištenje servisa Google Analytics

Ova web stranica koristi funkcije servisa Google Analytics za potrebu web analize. Dobavljač je Google Inc., 1600 amfiteatar Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.

Google Analytics koristi kolačiće.

Prilikom vaše posjete ovoj web stranici koriste se kolačići za generiranje podataka koje Google prikuplja i obrađuje. To možete spriječiti preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika koji je dostupan na sljedećem linku: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Alternativno, možete spriječiti da Google Analytics prikuplja vaše podatke klikom na sljedeću vezu. Postavit će se kolačić za isključivanje koji sprječava prikupljanje vaših podataka prilikom budućih posjeta ovoj web stranici.

Bilten dostavljan e-poštom (Email Newsletter)

Možete se pretplatiti na naš bilten (newsletter) putem naše web stranice. Za to nam je potrebna vaša adresa e-pošte i vaša izjava da prihvaćate newsletter. Dopunske informacije o tvrtki, adresi i područjima interesa obrađujemo i koristimo za slanje traženih informacija. One neće biti prosljeđivane trećim stranama.
Možete odbiti vaš pristanak za pohranu podataka, upotrebu vaše adrese e-pošte za potrebu dostave newslettera u bilo kojem trenutku – to možete učiniti putem poveznice u pojedinom biltenu ili izravnim kontaktom na info@kg-media.hr. U tom ćemo slučaju odmah izbrisati vaše podatke u vezi dostave newslettera.

Za distribuciju newslettera koristimo sustav MailChimp (zaštitni znak tvrtke Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD). MailChimp je prilagođen Privacy Shield dogovoru o zaštiti podataka, te se mora pridržavati pravila o privatnosti EU-a. Pravila o zaštiti privatnosti od strane MailChimpa: https://mailchimp.com/legal/privacy/ će koristiti vaše podatke samo u svrhu dostave newslettera, procjenu isporuke i poboljšanja usluge. MailChimp vas neće izravno kontaktirati ili koristiti vaše podatke. Oni se neće prosljeđivati trećim stranama. Podaci koje koristi MailChimp uključuju “web beacon” koji u MailChimp šalje informacije o otvaranju newlettera i/ ili aktivaciju poveznica unutar newslettera. Kod tog procesa, informacije o vašem Internet pregledniku, vašoj IP adresi i vašoj lokaciji će biti poslane u MailChimp.

Remarketing / Retargeting

Ova web stranica koristi takozvane “oznake retargetiranja”. Oznaka “retargeting” je JavaScript programski kod, koji se nalazi u izvornom kodu ove web stranice. Kada korisnik posjeti jednu od stranica koje sadrže kod za retargeting, davatelj online oglašavanja (npr Google) postavlja kolačić u Internet preglednik korisnika i potom povezuje tog korisnika sa pripadajućim popisom retargeting publike. Taj se kolačić upotrebljava za pokretanje kampanja ponovnog ciljanja (“Oglašavanje temeljeno na interesima”) na drugim web mjestima.
To su usluge tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD, u daljnjem tekstu “Google”). Google upotrebljava kolačiće pohranjene na vašem računalu i pomoću njih analizira korisnikovu uporabu web stranice. Informacije koje kolačić generira o vašoj uporabi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenijet će i pohranjuje Google na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Google potom u svojoj evidenciji skraćuje IP adresu za posljednje tri znamenke, pa samim time daljnje korištenje te IP adrese više nije moguće. Google je u skladu sa US Safe Harbor pravilima o zaštiti privatnosti i registriran je u US Safe Harbor programu Ministarstva trgovine. Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, sastavljao izvješća o korištenju mrežnog odredišta za upravitelje web stranica i pružao druge usluge povezane s aktivnostima na web stranici i korištenjem Interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama ako je to propisano zakonom ili ako treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Treće strane, uključujući Google, stavljaju oglase na web stranice na internetu. Treće strane, uključujući Google, koriste pohranjene kolačiće kako bi poslužili oglase na temelju prethodnih posjeta korisnika na ovoj web stranici. Google nikada neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima na Googleu. Prikupljanje i skladištenje podataka se može u svakom trenutku poništiti, a što će imati efekta u budućnosti.

Poveznice na druge web stranice

Ovo mrežno odredište sadrži poveznice na druge web stranice (tzv. eksterne veze). Nemamo kontrolu nad činjenicom da li su operatori drugih web stranica u skladu s propisima o zaštiti podataka.

Sigurnost osobnih podataka

Osobni podaci koji se razmjenjuju između vas i nas putem naše web stranice prenose se najsuvremenijim vezama. Svi korišteni IT sustavi zaštićeni su od neovlaštenog pristupa sigurnosnim sustavima, a zaposlenici se obvezuju na tajnost podataka. Međutim, KG Media nema utjecaja na prijenos podataka putem Interneta i stoga ne može isključiti zlouporabu pristupa treće strane. Prijenosni podaci pohranjeni su za daljnju obradu.

Nesuglasnost s prikupljanjem / kontrolom podataka

Ukoliko nam ne dopuštate uporabu kolačića, određene značajke i stranice neće funkcionirati prema očekivanjima. Kolačići koji su već na vašem računalu mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku. Postupak možete pronaći u uputama preglednika.

Naša obrada podataka temelji se na zakonskim odredbama članka 96, stavak 3 TKG i članak 6. stavak 1 lit. (pristanak), kao i recital 47 (legitiman interes) GDPR-a.

Međutim, imate pravo na informacije, ispravke, brisanje, ograničavanje, prijenos podataka, nesuglasnost i opoziv. Ako smatrate da je prekršeno vaše pravo prema zakonu o zaštiti osobnih podataka, ili da je prekršen bilo koji od vaših zahtjeva za privatnost, možete se obratiti nadležnoj instanci. U Austriji to je Datenschutzbehörde, a u Hrvatskoj, to je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Pravila o privatnosti za korištenje društvenih mreža

Facebook:

Na našim su stranicama ugrađeni dodaci društvene mreže Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, USA). Facebookove dodatke možete prepoznati po logotipu Facebooka ili gumbu “Like”.
Ako posjetite našu web stranicu s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka Facebook prenosi izravno u vaš preglednik i unosi ga na web stranicu. Putem ove integracije dodataka, Facebook prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta. Ako imate Facebook korisnički račun, prijavljeni ste na Facebook tijekom posjeta našoj web stranici ili spremite Facebook kolačiće na vašem računalu, Facebook može dodijeliti posjet vašem Facebook korisničkom računu. Ako ste u interakciji s dodacima, na primjer, klikom na „Like” gumb ili ostavljajući komentar, odgovarajuća informacija se iz vašeg preglednika šalje izravno na Facebook, u kojoj se čuva, i – ovisno o postavkama vašeg Facebook profila – može biti prikazana na vašem Facebook profilu. Ako ne želite da Facebook sprema te podatke, odjavite se s Facebooka prije nego što posjetite naše web stranice, ili izbrišite Facebook kolačiće.
Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Facebooka, kao i o vašim povezanim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti, pogledajte pravila o privatnosti tvrtke Facebook: https://www.facebook.com/policy.php

Instagram:

Na našim stranicama postoje dodaci društvene mreže Instagram (Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, SAD). Instagramovi dodaci vas prepoznaju npr. pri korištenju “Instagram kamere”.

Ako posjetite našu web lokaciju s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima tvrtke Instagram. Instagram šalje sadržaj dodataka izravno u vaš preglednik i uključi ga na web stranicu. Kroz ovu integraciju dodataka, Instagram prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta, čak i ako nemate korisnički profil na Instagramu, ili ukoliko trenutno niste prijavljeni na Instagram. Ti se podaci (uključujući vašu IP adresu) šalju izravno s vašeg preglednika na poslužitelj Instagrama u SAD-u i bivaju pohranjeni tamo. Ukoliko ste, međutim, prijavljeni na Instagram, Instagram može odmah dodijeliti vašu posjetu našoj stranici ili klik na „Instagram”” gumb izravno na vaš Instagram račun i ta se informacija također može prikazati vašim Instagram kontaktima. Dodatne informacije o opsegu i upotrebi podataka Instagrama i srodnim pravima potražite izravno na Instagramu: https://help.instagram.com/155833707900388

Twitter:

Na našim stranicama nalaze se “Tweet” gumbi, dio društvene mreže Twitter (Twitter Inc., 7509 Falsom Street, Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD). Gumb se prepoznaje po ikoni tamno plave ptice i pojmu “tweet”.
Ako posjetite našu web stranicu s takvim gumbom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima Twittera. Gumb “tweet” prenosi Twitter izravno u vaš preglednik i ugrađuje ga u vašu Twitter poruku. Pojedinosti o obujmu i korištenju podataka Twittera i prava u vezi s tim, možete naći na Twitteru: https://twitter.com/en/privacy

Google+:

Na našim stranicama nalaze se gumbi “G +” iz društvene mreže Google Plus (Google Inc., 1600 amfiteatar, Mountain View, CA 94043, SAD). Pojedinosti o opsegu i upotrebi podataka Googlea i vaših prava u tom smislu možete pronaći na Googleovim stranicama: https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Google karte:

Za prikaz zemljovida, karata i sl. Koristimo karte s Google karata (tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD). Ako upotrebljavate tu platformu, bit ćete izravno povezani s Googleovim poslužiteljima, a vi ćete prenijeti podatke, IP adresu, podatke o lokaciji i sve druge podatke Googleu. Korištenjem ove usluge automatski prihvaćate Googleova pravila o podacima: https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Trajanje pohrane podataka

KG Media prikuplja i koristi osobne podatke kako bi vam pružila optimalnu ponudu usluga i obavijestila vas o novim proizvodima. Ukoliko za njih niste zainteresirani, uvijek nas o tome možete obavijestiti putem kontakt podataka u pravnoj obavijesti.

Podaci pohranjeni kod nas – uključujući i osobne podatke – bivaju pohranjeni sve dok to odgovara zakonskoj obvezi pohrane ili je prikladno za ispunjenje naših usluga.