Content Marketing – odlična strategija za povećanje ciljanih korisnika

Content is the king!

Kao što sama definicija content marketinga govori, radi se o marketinškoj tehnici izrade i distribucije kvalitetnog, relevantnog, informativnog sadržaja kako bi se stekla jasno definirana publika s konačnim ciljem povećanja usluga ili proizvoda.  Ovaj dio internet marketing miksa koji bi trebao biti neizostavan element svake kvalitetne strategije, omogućuje povećanje broja ciljanih posjetitelja, te osigurava sadržaj za korisnike koji su u “See” ili “Think” fazi korištenja web stranice.  KG Media u svojoj ponudi ima cijelovitu content marketing strategiju.

Kako privući kupca ili korisnika?

Nudimo originalan i autentičan sadržaj kreiran u dvije svrhe: da privuče pažnju korisnika te mu na neposredan način pruži kvalitetne informacije ili predstavi proizvode i usluge. Prosječni će konzument za content marketing izdvojiti čak do 5 minuta svog vremena, što je znatno više od npr. 30 sekundi za TV reklamu pa nije ni čudo da mu se svi danas okreću.
Od čega se sastoji content marketing strategija? Ova vrsta IM strategije sastoji se od izrade sljedećih vrsta sadržaja:

  • članaka za blog
  • studija slučajeva
  • infografika
  • E-knjiga
  • tutorijala
  • videa
  • webinara…

Naša strategija za Vas – kreiranje blog članaka

Iako se navedeni elementi razlikuju u postizanju određenih ciljeva, na način da na primjer blogovi omogućuju povećanje ciljanih korisnika ili E-knjiga koja služi za prikupljanje leadova/potencijalnih kupaca, na nama je da definiramo strategiju provođenja i definiranja sadržaja koji će se izrađivati. Prema našim iskustvima i općenito svjetskim trendovima, web stranice koje redovito blogaju imaju 55% više posjetitelja od stranica u istoj branši koje nemaju blog članke. Stoga je u našem slučaju primarna strategija provođenja kreiranje članaka za blog koji će osigurati povećanje ciljanog prometa, dok se s druge strane može sukladno tome provoditi izrada dodatnog sadržaja.

Kontakt

Želite saznati više informacija o našoj tvrtki? Nazovite nas ili nam pošaljite poruku!

captcha