Istrien Magazin – vodeći neovisni magazin o Istri za Njemačku, Austriju

Istrien Magazin 2018. - Naslovna
Razina složenosti članka: za početnike
| Jelena Jažić

Istrien Magazin je lifestyle magazin usmjeren čitateljima iz zemalja njemačkog govornog područja. Magazin se objavljuje svake godine u siječnju, u pravo vrijeme pred početak prvih turističkih sajmova.

Magazin karakterizira visoka kvaliteta fotografije i tekstovi pisani od strane austrijskih i njemačkih novinara, koji magazin pišu u duhu populacije njemačkog govornih područja. Svako izdanje Istrien Magazina šalje se na preko 1.000 adresa renomiranih novinara, koji u svojim matičnim publikacijama pišu o novom broju objavljenog magazina, te magazin koriste kao inspiraciju za pisanje priloga o Istri u njihovim medijima.

Prvo izdanje Istrien Magazina objavljeno je 2000. godine na inicijativu Turističke zajednice Istarske županije, s ciljem približavanja Istre kao regije, njezine kulture i načina življenja zemljama njemačkog govornog područja. Izdavač je, kao i dosad, Turistička zajednica Istarske županije, u redakciji i produkciji ART RedaktionsTeama, jedne od najkvalitetnijih austrijskih PR tvrtki (na čelu sa dr. Neuhuberom). Koordinaciju oko komunikacije i prodaje oglasnog prostora provodi naša malenkost, tvrtka KG Media.

Nakon dugih 19 godina, Istrien Magazin je i dalje neizostavan medij za promociju Istre, koji svake godine bilježi sve veći interes kako od strane čitalaca, tako i od strane oglašivača.

Magazin se objavljuje u nakladi od 30.000 primjeraka i distribuira se besplatno. Na tržište dolazi putem sajmova (12 sajmova na tržištima Austrije, Njemačke i Švicarske), novinara, turoperatora, putničkih agencija, te direktnog dijeljenja zainteresiranim gostima.

Uz tiskano izdanje, magazin se može čitati i online na stranici www.istrienmagazin.at.

Prestižna nagrada, TAI Werbe Grand Prix dodijeljena je Istrien Magazinu za inovativnu marketinšku koncepciju 2016. godine, nakon čega Istrien Magazin kreće u redizajn kojim iz turističkog magazina prelazi u još kvalitetnije lifestyle izdanje na impozantnih 85 stranica. TAI Werbe Grand Prix nagrada se dodjeljuje u Beču, a na ovaj ugledni natječaj koji se održava već više od 30 godina, bilo je pristiglo više od 250 kreativnih projekata. TZ Istre se tako našla u probranom društvu tvrtki i destinacija poput Österreich Werbung, Kitzbühel Tourismus, Robinson Club, Austrian Airlines i Allgäu Tourismus.

 

Istrien Magazin 2018.

 

Ove godine, Istrien Magazin osvaja svoju sljedeću, sada već drugu po redu, TAI Werbe Grand Prix 2017. nagradu kojom je još jednom potvrđena kvaliteta magazina, kao i trud svih stručnjaka koji sudjeluju u predstavljanju životnog stila Istre i njenih ljepota turistički emitivnim tržištima njemačkog govornog područja.

 

Ukoliko želite da i Vaša turistička ponuda bude dio novog izdanja Istrien magazina 2018., kontaktirajte nas s povjerenjem. Pripreme novog broja upravo su počele!

 

*Slika – Istrien Magazin 2018. – Naslovna – preuzeta sa https://goo.gl/7iTNsX

Jelena Jažić

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Kreiranje PR članka

Kako pripremiti kvalitetan PR članak

| Saša Petković

PR (skraćenica za engleski pojam Public Relations) je niz aktivnosti koje poduzima pojedinac ili organizacija, a koje za svrhu imaju širenje informacija prema javnosti. U kontekstu marketinških operacija, PR aktivnosti se (direktno ili uz pomoć posrednika) gotovo redovito komuniciraju prema medijima, koji potom PR informacije objavljuju, a krajnji korisnici potom “konzumiraju”.   U ovom postu […]

Prikaži više članaka