Primjeri evenata (događaja) koje možete pratiti kroz Analytics nakon GTM implementacije

Primjeri evenata koje mozete pratiti kroz Analytics nakon GTM implementacije
| Josip Cofek

Imate web stranicu, a niste sigurni što biste sve na njoj kroz Google Analytics mogli pratiti? U nastavku smo se osvrnuli na nekoliko klasičnih evenata koji se uz pomoć Google Tag Managera (GTM) mogu slati u Google Analytics (GA). Kao što znamo, Eventi, ili – u hrvatskoj inačici – Događaji, predstavljaju interakciju korisnika web stranice s njenim sadržajem, a koji se može bilježiti neovisno o web stranici ili učitavanju ekrana.

U nedavnom članku objasnili smo što je GTM i kako se u njemu postavljaju neke osnove varijable, triggeri i tagovi. Ovaj članak neće biti u toj mjeri tehnički orijentiran, već ćemo u nastavku objasniti popis nekih klasičnih evenata koji nam mogu biti zanimljivi za praćenje na web stranici:

1) Broj klikova na e-mail adrese – praćenjem ovog eventa možemo saznati korisne informacije o broju klikova na sve klikabilne e-mail adrese na našoj web stranici. Pod „klikabilne“, mislimo da su u formi linkova na koje se može kliknuti. Npr. ukoliko na web stranici imamo 2 klikabilne e-mail adrese info@kg-media.hr i analytics@kg-media.hr , praćenjem klikova na te 2 e-mail adrese možemo u Google Analyticsu vidjeti točan broj klikova na svaku od adresa, te na kojoj točno stranici se najviše klikalo (npr. impressum stranica https://kg-media.eu/impressum/). Naša je preporuka da provjerite da li su vam na svakom dijelu web stranice prikazane e-mail adrese klikabilne. Klikom na link bi se trebao otvoriti prozorčić za odabir mail klijenta preko kojeg će se poslati upit. Ukoliko nemate klikabilne e-mail adrese, svakako savjetujemo da o tome obavijestite web mastera, kako bi on – koristeći HTML – mogao podesiti potrebne linkove. Klikabilne e-mail adrese trebaju imaju href atribut koji podrazumijeva mailto parametar. Primjer ispravnog linka u HTML-u: <a href=”mailto:ime.prezime@moja-domena.hr”>ime.prezime@moja-domena.hr</a>

2) Broj klikova na telefonske brojeve – praćenjem ovog eventa možemo saznati korisne informacije o broju klikova na sve klikabilne telefonske brojeve na našoj web stranici. Npr. ukoliko na web stranici imamo 2 klikabilna telefonska broja +385 40 395 243 i +385 52 427 046 , praćenjem klikova na ta 2 telefonska broja možemo u Google Analyticsu vidjeti točan broj klikova na svaki od brojeva, te na kojoj točno stranici se najviše klikalo (npr. impressum stranica https://kg-media.eu/impressum/ ). Naravno, kao i kod email adresa, naša je preporuka da provjerite dali su vam na mobilnoj verziji web stranice svugdje klikabilni telefonski brojevi. Klikom na link od strane korisnika, otvara se prozorčić za zvanje kliknutog telefonskog broja. Na desktop verziji nema potrebe da telefonski brojevi budu klikabilni. Ukoliko nemate klikabilne telefonske brojeve na mobilnoj verziji, svakako savjetujemo da o tome obavijestite web mastera, kako bi on kroz HTML podesio potrebne linkove. Klikabilni telefonski brojevi trebaju imaju href atribut koji podrazumijeva tel parametar. Primjer ispravnog linka u HTML-u: <a href=”tel:+385 40 395 243″>+385 40 395 243</a>

3) Broj klikova na odlazne linkove – uvid o broju klikova, na koje odlazne linkove se najviše klika i na kojoj točno stranici.

4) Broj klikova na PDF dokumente – uvid o broju klikova, na koje PDF dokumente se najviše klika i na kojoj točno stranici.

5) Broj prijava na newsletter – uvid o broju prijava na newsletter, te na kojoj stranici se posjetitelji najčešće prijavljuju.

6) Broj poslanih kontakt upita – uvid o broju poslanih upita, te na kojoj stranici posjetitelji najčešće šalju upite.

7) Broj internih pretraga kroz tražilicu – uvid o izrazima koje posjetitelji najčešće traže na web stranici.

8) Broj pregleda video sadržaja – uvid o broju pregledanih videa, te na kojoj stranici posjetitelji najčešće gledaju video sadržaje.

9) Broj ostvarenih kupnji – uvid o broju ostvarenih kupnji. Google Analytics ima mogućnost integracije kodova za kompletno praćenje e-trgovine, ali tu temu ćemo ostaviti za neki od sljedećih naših blog članaka

Zaključak

Nakon što se na web stranici ispravno podesi „okidanje“ nekih od gore navedenih evenata/događaja, na temelju istih se mogu kreirati i Google Analytics ciljevi. Iz evenata ćete lako ćete saznati što je posjetiteljima najzanimljivije na vašoj web stranici, kao i što biste možda još mogli poboljšati.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća – ne oklijevajte kontaktirati nas!

Josip Cofek

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

konverzija

Što je to konverzija?

Razina složenosti članka: za početnike
| Saša Petković

Svi smo čuli za taj izraz. Čak i veliki broj ljudi koji nisu direktno vezani uz Online marketing. Konverzija. Mi, koji živimo Online oglašavanje, susrećemo se s njom ne svakodnevno, već nekoliko puta u satu. Željeli bismo pojasniti značenje ovog pojma i njegove podvrste, ali najbolje bi bilo započeti sa definicijom tog izraza.

Google AdWords Scripts

Google AdWords skripte

| Nikola Slonja

U ovom ćemo se članku osvrnuti na Google AdWords skripte, alat koji pomaže automatizaciji zadataka u provedbi Google AdWords oglašavanja, putem programiranja.   Čemu služe AdWords skripte? AdWords skripte pružaju način da programski kontrolirate podatke programa AdWords pomoću jednostavnog JavaScript programa u IDE sučelju. IDE ili integrirano razvojno okruženje predstavlja set integriranih alata za razvoj […]

Google Analytics - Pravila privatnosti

Potrebno ažuriranje pravila privatnosti na web stranicama za remarketing

| Ivan Smolković

Remarketing i politika privatnosti Kao i uvijek, započinjemo s pojašnjenjem što su to remarketing i politika privatnosti. Remarketing je, kao što već znamo, oglašavački alat, koji služi da ljudima koji su ranije već posjetili vašu web stranicu, ciljano prikazujete oglase koje želite. Samo njima i nikom drugom. Ciljano. Politika privatnosti je izjava ili pravni dokument […]

Prikaži više članaka