Presjek događanja i korisnih savjeta s Google-ovog eventa za agencije u Varšavi (12. lipnja 2013.)

Dan agencija 2013
| Saša Petković

KG Media je, kao Google-ova partnerska agencija za provedbu oglašavanja u sklopu Google AdWords programa, prisustvovala nedavno održanom eventu Google CEE Agency Day. Event je održan u fenomenalnom, za tu prigodu pripremljenom mjestu u sklopu “kruga” varšavskog univerziteta.

 


Varsava-Agency-Day-2013_picture1
Na eventu je bilo puno kvalitetnih savjeta i praktičnih smjernica za što kvalitetniju provedbu oglašavanja u sklopu Google AdWords programa, ali je također bilo i riječi o novim Googleovim proizvodima koji se šire van AdWords spektra. Eventu je prisustvovalo preko 300 stručnjaka i certificiranih AdWords eksperata iz cijele srednjoistočne Europe.

Glavne teme eventa, uz kvalitetno agencijsko poslovanje i što bolju komunikaciju i uslugu prema klijentima agencija, su bile:

> YouTube – smjernice o planovima realokacije dijela budžeta kojeg oglašivači investiraju u oglašavanje na TV-u

> Mobilno oglašavanje – kako kvalitetnije ciljati korisnike pametnih telefona

Youtube-logo YouTube je, kao što je općepoznato, globalno najkorišteniji video servis na Internetu. Bilježi preko milijardu jedinstvenih posjeta mjesečno, te 4 milijarde sati videa pregledanih svakog mjeseca diljem svijeta.  Kao što možete primijetiti – YouTube predstavlja ogromno ciljano tržište za Vašu ponudu
Štoviše, vrijedi napomenuti i činjenicu da je tražilica YouTube-a druga najkorištenija tražilica (nakon Google-a) na svijetu.


Varsava-Agency-Day-2013_picture1

Mogućnosti oglašavanja na YouTube-u su, do relativno nedavno, bile ograničene na prikazivanje tekstualnih i slikovnih oglasa iz GDN (Google prikazivačke) mreže unutar i pored videa. Sada, uz  tu mogućnost, imamo i dodatne iznimno kvalitetne mogućnosti oglašavanja tzv. TrueView metodom: oglašavanje “pre-roll” video oglasima koji se prikazuju ciljanoj publici prije tematski određenih video zapisa. Ovdje je divna stvar u tome što se naplaćuju samo pregledi kompletnog promotivnog videa oglašivača, dok se varijante gdje gledatelji preskoče video oglas tijekom njegovog prikazivanja ne naplaćuju.
Tu su još i mogućnosti  plaćenog oglašavanja unutar rezultata pretrage na YouTube-u.


Naravno, preduvjet oglašavanja video zapisima je – da imate reprezentativni video uradak kojega želite promovirati na ciljanim tržištima, vašoj ciljanoj publici = postojećim i potencijalnim konzumentima vašeg proizvoda/usluge.Varsava-Agency-Day-2013_picture1
Ukoliko ste zainteresirani za oglašavanje video zapisom na YouTube-u, ili, pak, za izradu video oglasa za Vašu tvrtku, kontaktirajte nas s povjerenjem.

Bilo je i puno riječi o mobilnom oglašavanju, odnosno, plaćenoj promociji na “pametnim” telefonima (smartphones).

Postotak korištenja smartphone-ova u većini zemalja svijeta raste iz godine u godinu, i to ne linearno, već eksponencijalno.
Kao što možemo vidjeti u analizi jednog od naših klijenata, primjećujemo da je, od početka 2013. godine do danas, u usporedbi s istim periodom iz 2012., ove godine zabilježeno gotovo 31% više posjeta s desktop i laptop računala, no čak 212% više posjeta putem mobilnih uređaja (pametnih telefona i tableta):
Varsava-Agency-Day-2013_picture1

 

Možemo čak i povezati prvu temu ovog post-a (YouTube) s mobilnim uređajima => statistike kažu da čak 25% posjeta YouTube-u dolazi preko mobilnih uređaja, a taj će broj samo rasti.

Mogućnosti oglašavanja na mobilnim uređajima su sve brojnije, a KG Media ima neophodno iskustvo kojim može oplemeniti Vaše oglašivačke kampanje, ciljajući korisnike “pametnih” telefona i tableta, metodama kao što je obogaćivanje Google AdWords kampanja kroz dodavanje Click-to-Call oglasa koji sadrže vaš telefonski broj, kako bi vas potencijalni korisnici mogli nazvati klikom na vaš oglas.

Statistika - Google CEE Agency Day

Google CEE Agency Day je bio potpuni uspjeh iz naše perspektive. Upoznali smo neke divne ljude, naučili smo (i ponovili) neke vrlo korisne principe i metode u oglašavanju, i radujemo se prisustvu ovom Google-ovom eventu i iduće godine.

Srdačno vas pozdravlja vaš

Propusnica - Google CEE Agency Day

Saša Petković

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Pametne kampanje - Naslovna

Pametne kampanje za prikazivačku mrežu Smart display kampanje

Razina složenosti članka: za informirane
| KG Media

Google je prije nekoliko tjedana lansirao novi tip kampanje – pametne kampanje za prikazivačku mrežu (eng. smart display campaigns) koje su još uvijek u BETA fazi i dostupne samo na nekim AdWords računima. Testiranje noviteta važno je od samog početka, stoga smo za klijenta iz turističke branše pokrenuli smart kampanju čiji rezultati će biti prikazani […]

Go2Digital: Premium Indoor i outdoor mreža digitalnih citylighta u Hrvatskoj

Razina složenosti članka: za informirane
| Jelena Jažić

Tehnološke inovacije vođene su tržišnim potrebama. U današnjem turbulentnom okruženju i ubrzanom životnom tempu, outdoor oglašavanje izvrstan je marketinški alat, upravo onda kada ljudi većinu vremena provode izvan vlastitog doma, pa samim time postaju manje izloženi onim najprisutnijim medijima kao što su tisak, TV, radio…   Zašto digitalno indoor i outdoor oglašavanje? Obzirom na konstantne […]

Google Marketing Next 2017 - Naslovna

Google Marketing Next 2017

Razina složenosti članka: za informirane
| Martin Novak

U utorak 23.05., kao i prošle godine u isto vrijeme, održan je event Google Marketing Next 2017 u San Franciscu. Tema eventa je, kao što se da zaključiti iz naziva, budućnost digitalnog marketinga. Ono što dolazi i ono što možemo zajedno postići. Naglasak je opet bio na mobilnim uređajima i mikromomentima, ali je ovog puta […]

Prikaži više članaka