Online media planiranje

Media Planning

Želite promovirati svoje proizvode ili usluge putem internetske stranice i ne znate od kuda početi? Čuli ste da postoje razni kanali za dovođenje ciljanih posjetitelja, a ne znate koji je pravi za Vas? Probali ste provoditi Internet marketing oglašavanje ali niste dobili zadovoljavajuće rezultate? Ovo su samo neka pitanja na koja nam klijenti u većini slučajeva daju pozitivne odgovore…

Od čega se sastoji online media planiranje?

Online media planiranje možemo svrstati u nekoliko riječi: analiza, izrada strategije, provođenje i izvješćivanje. Kako bi bili u mogućnosti izraditi pravilno media planiranje, prije svega potrebno je izraditi analizu klijentove web stranice, benchmarking i trendove na razini industrije, te odrediti načine/elemente oglašavanja i tržišta na kojima će se provoditi oglašavanje. Nakon ovih elemenata dolazi provođenje same kampanje pod okriljem stručnjaka koji su zaduženi za određeni kanal oglašavanja. U tijeku provođenja analiziramo i podešavamo kampanje kako bi dobili što bolje rezultate, te postigli što veći ROI. Nakon što se provede kampanja za definirani marketing miks, tržišta i vremenski period, sljedeći korak je analiza i kreiranje završnog izvještaja u kojem su navedene sve potrebne informacije vezane uz učinkovitost media plana i oglašavanja.

Koje vrste online oglašavanja nudimo?

  • oglašavanje putem Internet tražilica (AdWords, Bing, Yandex)
  • oglašavanje na društvenim mrežama
  • optimizacija web stranica za tražilice
  • e-mail marketing
  • mobilno oglašavanje
  • oglašavanje na Youtube mreži
  • oglašavanje na tematskim portalima pomoću slikovnih oglasa (display)
  • izrada sadržaja za web

Kako bi se postigli najbolji mogući rezultati svakako treba imati na umu da bi trebalo provoditi oglašavanja putem nekoliko navedenih kanala, kako bi se u konačnici mogla postići što veća vidljivost i ciljati što relevantniji korisnici. S obzirom različite faze koje korisnici prolaze prije nego što se odluče na konkretnu kupovinu nekog proizvoda ili usluga, a to su “see”, “think” i “do” faze, potrebno je podesiti kampanju koja će ih ciljati i “njegovati” u različitim fazama. Iz tog razloga se također mijenjaju i ciljevi same kampanje, pa se postavljaju tzv. mikro i makro konverzije.

Kontakt

Želite saznati više informacija o našoj tvrtki? Nazovite nas ili nam pošaljite poruku!

captcha