YouTube oglašavanje od sada i u Hrvatskoj

YouTube oglašavanje od sada i u Hrvatskoj
| Antonios Ivan Karalazos
Krajem 2013. godine pisali smo o moći YouTube videa, a YouTube oglašavanje sada je službeno dostupno u Hrvatskoj i u ostatku regije.
Prošli tjedan nazočili smo službenom YT predstavljanju pod nazivom “Nove mogućnosti za izgradnju brandova s YouTubeom ” gdje smo saznali da u Hrvatskoj YouTube ima doseg do 61% populacije. Svakodnevno korištenje YouTubea popularno je kod mlađih korisnika te doseže čak 93% korisnika u dobi između 20-24 godine. U Hrvatskoj se najviše koristi za slušanje glazbe, međutim, važan je i za donošenje odluka o kupnji, budući da ga 60% korisnika smatra dobrim izvorom informacija o proizvodu koji planiraju kupiti.
 
Kako kaže direktor Googlea za regiju Adriatics, Joško Mrndže, s milijardu jedinstvenih korisnika mjesečno i 100 sati postavljenog video materijala svake minute, YouTube okuplja veliki broj korisnika koji traže, gledaju, dijele, komentiraju i “lajkaju” video sadržaj na ovoj video platformi.
Od 1. travnja (nije šala 🙂 sve videokampanje bit će nadograđene. Najbolje od svega ostaje, a to je CPV model naplate tj. cost per view što znači da plaćate samo ukoliko korisnik pregleda oglas do kraja ili ukoliko pregleda više od 30 sekundi video oglasa.
Osim kao efikasna platforma za provođenje kampanja, kojima se promoviraju brend, proizvod ili usluga, odlična je i za dobivanje povratnih informacija od korisnika.

Kontaktirajte nas
kako bismo Vam pružili sve potrebne informacije i pripremili kvalitetnu informativnu ponudu u najkraćem mogućem roku.
Antonios Ivan Karalazos

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Format oglasa - YouTube

Koji format oglasa odabrati za oglašavanje na YouTubeu?

Razina složenosti članka: za početnike
| Nikola Slonja

Danas je video jedan od najkorištenijih formata koji se koristi za dijeljenje sadržaja putem društvenih mreža i za oglašavanje. YouTube je najveća društvena mreža za dijeljenje video sadržaja, a s današnjim razvojem marketinga i influencera, postaje jedna od glavnih mreža za promidžbu i oglašavanje. Prema statistici, YouTube svaki dan bilježi 1,8 milijardi posjeta, a svake […]

Subliminalno oglašavanje

Razina složenosti članka: za početnike
| Marko Gogić

12. rujna 1957. istraživač James Vicary napravio je eksperiment u kojem je sazvao pres konferenciju i javno objavio da subliminalno oglašavanje djeluje. Naveo je kako je u jednom od filmova u nekoliko navrata postavio slogane „Drink Coca-Cola“ i „Eat popcorn“ u trajanju od nekoliko stotinki, prebrzo da bi ljudski um to efektivno percipirao. Tvrdio je […]

YouTube Oglašavanje – Kako Pripremiti Video Zapis

Koje se interakcije s videom vrše na vašim stranicama?

Razina složenosti članka: za napredne
| Filip Aldić

Što pratiti kod interakcije s videom? Klijenti nas često pitaju mogu li se pratiti YouTube ili Vimeo interakcije s videom koje korisnici čine na njihovoj stranici. Mogu, ali se u takvoj situaciji zahtijeva knowhow našeg developerskog tima da ugradi Javascript kod koji pokrene Google Analytics evente i „zahvati“ interakcije kao što su Play i Pause. […]

Prikaži više članaka