Uz pomoć ovog alata pronađite odgovarajuće korisnike za svoju mobilnu aplikaciju

Kako unaprijediti mobilnu aplikaciju uz Google AdWords
Razina složenosti članka: za početnike
| Nikola Slonja

Imate odličnu aplikaciju i želite da ljudi saznaju za nju? Google AdWords i KG Media nude vam rješenje – Univerzalna kampanja za aplikacije. S ovom kampanjom možete dosegnuti korisnike na svim Googleovim proizvodima – od tražilice, Google Play trgovine, YouTubea, Gmaila, pa sve do Googleove prikazivačke mreže.

 

Universall App Campaigns

 

Što trebate znati prije pokretanja kampanje?

Prije samog pokretanja univerzalne kampanje za aplikacije, potrebno je definirati ciljeve koji se žele postići, jer samo tada kampanja može biti uspješna i funkcionalna.

 

  1. Što želite da korisnici aplikacije naprave?

Želite li potaknuti nove korisnike da instaliraju vašu aplikaciju ili pak želite potaknuti postojeće korisnike da budu aktivniji u aplikaciji?
Definiranjem ciljane skupine, vaši će se oglasi prikazivati relevantnim korisnicima za koje postoji veća mogućnost da će instalirati aplikaciju ili biti aktivniji u njoj.

 

  1. Kako se vaš oglas i aplikacija mogu istaknuti pred drugima?

Kvaliteta sadržaja je jedna od najbitnijih stavki oglasa. U šumi oglasa, vaš sadržaj mora biti kvalitetan, jedinstven i prepoznatljiv kako bi korisnici uočili upravo vas. Zato je potrebno osmisliti tektualne, slikovne i video materijale koji predstavljaju vašu tvrtku da bi se lakše povezali s korisnicima.

 

  1. Želite li ostvariti što više instalacija ili radnja unutar aplikacije?

Ako npr. pokrećete novu igricu, vjerojatno vam je cilj „Broj instalacija“ – da što više korisnika instalira vašu aplikaciju – čime se povećava šansa da se pojavite na početnim stranicama trgovina aplikacija.

 

Ako pak želite povećati aktivnosti korisnika, za vas predlažemo opciju „Radnje unutar aplikacije“ pomoću koje se cilja na korisnike koji već imaju instaliranu aplikaciju a želite ih potaknuti da naprave update ili kupe full verziju.

 

UAC ad in the Google Play store

 

Nakon što ste definirali ciljeve i sadržaj oglasa, praćenjem konverzija možete saznati što korisnik radi s vašom aplikacijom nakon što je preuzme. Možete vidjeti njegovu interakciju, njegove radnje koje vam pokazuju koji će korisnik nastaviti koristiti aplikaciju, a koji će je možda obrisati.

Kao što je na početku spomenuto, pomoću univerzalne kampanja za aplikacije vaši se oglasi mogu prikazivati na svim Googleovim proizvodima i to prema svim relevantnim korisnicima. Prije prikazivanja, sustav detaljno analizira milijune potencijalnih kombinacija u stvarnom vremenu kako bi korisnici ostvarili angažman s oglasima, te određuje koji oglasi i ključne riječi imaju najbolju izvedbu.

 

Gdje se i kako vaši oglasi prikazuju?

  1. Google pretraživačka mreža

Google tražilica koristi ključne riječi korisnika koje koristi za pretraživanje, a koje su relevantne za vašu aplikaciju i koje pokreću prikazivanje oglasa.

Google pretraživačka mreža

 

  1. Google Play

Vaša aplikacija može se prikazivati na rezultatima pretraživanja na Google Playu – „Prijedlozi za vas“, „Povezano s ovom aplikacijom“ ili „Možda će vam se svidjeti ovo“.

Google Play

 

  1. YouTube

Aplikacija se može prikazivati kada korisnik pretražuje sadržaj relevantan s vašom aplikacijom ili ukoliko korisnik spada u ciljanu skupinu korisnika.

YouTube

 

  1. Google prikazivačka mreža

U Google prikazivačku mrežu spada Gmail, druge web lokacije kao što su blogovi, portali i slično ili u drugim aplikacijama. Na takvim mrežama prikazuju se slikovni ili video oglasi koji mogu biti povezani sa sadržajem vaše aplikacije ili relevanti korisniku koji pretražuje određenu web stranicu.

Google prikazivačka mreža

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezano uz oglašavanje vaše aplikacije, slobodno nam se javite!

 

Naslovna slika:

Business image created by Kaboompics – Freepik.com

Izvori:

Support.google.com | Adwords.googleblog.com | Techcrunch.com

Nikola Slonja