KG Media na petom CEE Agency Day eventu u Pragu

Google CEE Agency Day 2017.
Razina složenosti članka: za početnike
| Antonios Ivan Karalazos

Google CEE Agency Day 2017.

Petu godinu zaredom pozvani smo na Google CEE Agency Day, koji se po drugi put održao u Pragu. Radi se o godišnjem okupljanju najboljih agencija iz središnje i istočne Europe. Eventu je prisustvovalo preko 400 stručnjaka i certificiranih AdWords eksperata iz Google Partner Premier agencija i 100 Googlera. Zaista odlična prilika za networking, ugodno druženje i razmjenu iskustava, kako s već poznatim, tako i s novim kolegama. Kao i svake godine, lokacija eventa je bila ekskluzivna, pa smo tako ove godine prvu večer proveli u Villi Richter, dok je idućeg dana konferencija održana u dvorani u sklopu Praškog dvorca, koji je simbol Češke i UNESCO-v spomenik kulture.

 

Pilsner Urquell i Kozel Černy

 

Moment is now

Po prvi put event je bio proveden u 2 dijela: Media i Performance, što je zaista odličan potez, jer je svatko mogao za sebe odabrati što ga najviše zanima. Na obje sesije moglo se čuti o trendovima digitalne budućnosti, automatizaciji procesa, umjetnoj inteligenciji, predviđanjima i uspješnim primjerima iz prakse. Fokus eventa bio je na činjenici „Moment is now“ tj. na real time odazivu, prilagodbi novonastalim situacijama i pravovremenom reagiranju. Vrlo važna činjenica koja samo potvrđuje da pratimo trendove u našem poslovanju kroz proaktivne kampanje koje provodimo.

 

Google event za agencije

 

An Internet minute

Godinama slušamo i čitamo kako dolazi era mobilnih uređaja i konačno smo dočekali 2017. godinu u kojoj korištenje mobilnih uređaja nadmašuje desktop uređaje. Ukoliko ste u procesu izrade novih web stranica ne moramo ponavljati što je prioritet. Osim toga ističemo da 80% Internet korisnika očekuje da se vaše web stranice učitaju u roku kraćem od 3 sekunde, stoga ne štedite na izradi weba, već angažirajte kvalitetan tim. U konačnici, konverzija i rezultati kampanja ovise upravo o doživljaju korisnika na vašim web stranicama.

Još malo „An Internet minute“ statistike:

  • 222 tweets
  • 200 preuzetih aplikacija
  • 400 sati uploadanih video materijala na YouTube
  • 361.111 preuzetih i poslanih emailova
  • 4 milijuna pretraga na Google tražilici

Zanimljivo je prisjetiti se najava i statistika od prije 5 godina s prvog Google CEE Agency day susreta u Varšavi.

Radujemo se sudjelovanju ovom Googleovom eventu i iduće godine. Na zdraví!

 

Pilsner Urquell i Kozel Černy

Antonios Ivan Karalazos