KG Media na CEE Agency Day eventu u Budimpešti

KG Media na CEE Agency Day eventu u Budimpešti
| Martin Novak

Od 12.5. do 14.5. 2014. KG Media je prisustvovala na CEE Agency Day 2014. eventu u Budimpešti. Kao što i samo ime govori, event je bio namijenjen agencijama sa područja srednje i istočne Europe.

 

Mi smo u Budimpeštu stigli 12.05. na organizirano druženje sa agencijama iz Adriatics regije, odnosno bivše ex-Yu regije. Ugodno druženje uz neka poznata i neka nova lica. Sljedeći dan je nastupio formalni dio, koji je održan u Google Ground kompleksu. Na predavanjima je sudjelovalo oko 300 ljudi iz različitih agencija srednje i istočne Europe.

Na repertoaru su bile različite teme i zanimljivi predavači, kako iz Googla tako i iz vodećih marketinških agencija u Europi. Prvi dio prezentacija odnosio se na opći dio u kojem je naglasak stavljen na poboljšanje poslovanja, prodaju, digitalnu budućnost i panel diskusiju, dok je u popodnevnim satima predavanje podijeljeno na 2 dijela – “go broad” i “go deep”. Na “go broad” bilo je riječi o unapređenju poslovanja pomoću YouTube-a, Google Apps-a, zatim je bilo riječi o exportu te na kraju o važnosti i mogućnostima mobilnog oglašavanja.

Na “go deep” dijelu bilo je riječi o RTB mogućnostima u AdWordsu, Remarketingu, Universal analyticsu te Tag manageru. Nakon predavanja koja su trajala do pola 6, započeo je neformalni dio u kojem smo imali prilike popričati sa ostalim domaćim agencijama ali i sa nekima iz susjednih nam zemalja. Tom smo prilikom sklopili i neka nova poznanstva te razmijenili iskustva sa ostalim agencijama. Osim toga, okušali smo se i u laser tagu, stolnom nogometu i wine jacku. Zadnji dan bio je rezerviran za razgledavanje Budimpešte, i povodom toga smo imali organiziranu plovidbu brodom po Dunavu.

CEE Agency Day 2014

CEE Agency Day je na nas ostavio jako dobar dojam, naučili smo nešto novo, sklopili nova poznanstva i razmijenili kontakte te razgledali Budimpeštu na najbolji način – ukratko, jedno vrlo pozitivno iskustvo. Na ovom smo eventu prisustvovali i prošle godine kada je on bio održan u Varšavi, pa ćemo se, ako se ukaže prilika, rado odazvati i iduće godine.

Martin Novak

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Pametne kampanje - Naslovna

Pametne kampanje za prikazivačku mrežu Smart display kampanje

Razina složenosti članka: za informirane
| KG Media

Google je prije nekoliko tjedana lansirao novi tip kampanje – pametne kampanje za prikazivačku mrežu (eng. smart display campaigns) koje su još uvijek u BETA fazi i dostupne samo na nekim AdWords računima. Testiranje noviteta važno je od samog početka, stoga smo za klijenta iz turističke branše pokrenuli smart kampanju čiji rezultati će biti prikazani […]

Google Marketing Next 2017 - Naslovna

Google Marketing Next 2017

Razina složenosti članka: za informirane
| Martin Novak

U utorak 23.05., kao i prošle godine u isto vrijeme, održan je event Google Marketing Next 2017 u San Franciscu. Tema eventa je, kao što se da zaključiti iz naziva, budućnost digitalnog marketinga. Ono što dolazi i ono što možemo zajedno postići. Naglasak je opet bio na mobilnim uređajima i mikromomentima, ali je ovog puta […]

Google Analytics - Pravila privatnosti

Potrebno ažuriranje pravila privatnosti na web stranicama za remarketing

| Ivan Smolković

Remarketing i politika privatnosti Kao i uvijek, započinjemo s pojašnjenjem što su to remarketing i politika privatnosti. Remarketing je, kao što već znamo, oglašavački alat, koji služi da ljudima koji su ranije već posjetili vašu web stranicu, ciljano prikazujete oglase koje želite. Samo njima i nikom drugom. Ciljano. Politika privatnosti je izjava ili pravni dokument […]

Prikaži više članaka