KG Media na Accelerate Performance Agencies@Google eventu u Dublinu

KG Media na Accelerate Performance Agencies@Google eventu u Dublinu
| Antonios Ivan Karalazos

KG Media je prisustvovala na eventu “Accelerate Performance Agencies@Google” u Dublinu. Event je održan u prvom europskom digitalnom inovacijskom centru The Foundry koji je predstavljen prošle godine u koji je Google investirao €5,5m.

Eventu je prisustvovalo 370 sudionika i certificiranih AdWords eksperata (najviše iz zapadnog djela Europe ali i iz dijelova Afrike i Azije, agencija iz cijele ex-Yu regije bilo je oko 10).

 
Čuli smo mnogo advanced zanimljivih savjeta i praktičnih smjernica za kreativnu provedbu oglašavanja, ali je također bilo i riječi o novim Googleovim proizvodima koji se šire van AdWords spektra.
Glavne teme eventa, uz kvalitetno agencijsko poslovanje i što bolju komunikaciju i uslugu prema klijentima agencija, bile su:
  • multi-screen strategije
  • mobilno oglašavanje i važnost responzivnih web stranica
  • YouTube oglašavanje
  • integracija offline konverzija s Analyticsom
  • Doubleclick for search mogućnosti
  • RTB i mnoge druge
Uskoro se očekuje da će mobilni web shopovi i online booking sustavi donositi čak 50% prihoda od ukupne prodaje web shopa (online booking sustava). Multi-screen tj. multi-device strategija ovdje igra važnu ulogu obzirom na navike potrošača koji danas posjeduju više uređaja pa tako krenu istraživati preko smartphone-a, čitaju recenzije preko PC-a, a u konačnici kupe ili bookiraju preko tableta.
Youtube kao globalno najkorišteniji video servis na Internetu i druga najkorištenija tražilica (nakon Google-a) rapidno se razvija pa smo tako imali prilike popričati s Davidom Grahamom iz Google-a koji je održao predavanje na temu “Delivering Video for Performance“. Od njega smo čuli najave o nadolazećim novim mogućnostima i mnogo korisnih tips&tricks.
Oglašavanje na YouTube-u kod nas je bilo dostupno s nekoliko osnovnih formata no nedavno se i to promjenilo o čemu smo pisali. Tako su nam dostupni novi formati (TrueView…) koje KG Media od prošle godine već koristi za svoje klijente.
Osim službenog djela bilo je dovoljno vremena tokom breakout-ova za druženje s partnerskim agencijama, razmjenu iskustva i nova poznanstva. Vrhunac prvog dana bio je posjet u Guinness Storehouse 🙂 također smo imali vremena za druženje s našim Account management timom s kojim smo najviše na liniji preko e-mailova i telefona.
Accelerate Performance Agencies@Google event je bio potpuni uspjeh iz naše perspektive i radujemo se idućem sličnom eventu.

Puno pozdrava od

Image source:  Agencyevent2014

Antonios Ivan Karalazos

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Pametne kampanje - Naslovna

Pametne kampanje za prikazivačku mrežu Smart display kampanje

Razina složenosti članka: za informirane
| KG Media

Google je prije nekoliko tjedana lansirao novi tip kampanje – pametne kampanje za prikazivačku mrežu (eng. smart display campaigns) koje su još uvijek u BETA fazi i dostupne samo na nekim AdWords računima. Testiranje noviteta važno je od samog početka, stoga smo za klijenta iz turističke branše pokrenuli smart kampanju čiji rezultati će biti prikazani […]

Go2Digital: Premium Indoor i outdoor mreža digitalnih citylighta u Hrvatskoj

Razina složenosti članka: za informirane
| Jelena Jažić

Tehnološke inovacije vođene su tržišnim potrebama. U današnjem turbulentnom okruženju i ubrzanom životnom tempu, outdoor oglašavanje izvrstan je marketinški alat, upravo onda kada ljudi većinu vremena provode izvan vlastitog doma, pa samim time postaju manje izloženi onim najprisutnijim medijima kao što su tisak, TV, radio…   Zašto digitalno indoor i outdoor oglašavanje? Obzirom na konstantne […]

Google Marketing Next 2017 - Naslovna

Google Marketing Next 2017

Razina složenosti članka: za informirane
| Martin Novak

U utorak 23.05., kao i prošle godine u isto vrijeme, održan je event Google Marketing Next 2017 u San Franciscu. Tema eventa je, kao što se da zaključiti iz naziva, budućnost digitalnog marketinga. Ono što dolazi i ono što možemo zajedno postići. Naglasak je opet bio na mobilnim uređajima i mikromomentima, ali je ovog puta […]

Prikaži više članaka