Još ne oglašavate na tražilici Bing? Pa zašto, pobogu?

Bing
| Saša Petković

Kratko o Bingu

Bing je Internet tražilica (ne, Google ipak nije jedini 🙂 ) koju je razvio Microsoft prije nekih 7 godina. Prije Binga, Microsoft je na tržište plasirao tražilice MSN search, Windows Live Search te, kasnije, Live Search. Bingov algoritam se dijelom koristi i od strane poznate tražilice Yahoo! Search.

 

Bing - sucelje

 

Na globalnom nivou, Bing i Yahoo! zajedno generiraju oko 13% pretraga. Google istovremeno globalno generira preko 77% pretraga. (izvor: netmarketshare.com).

Već vas vidim kako mislite: „Pih, samo 13%! Znao/la sam da s razlogom ulažem sav svoj budžet za online search u Google AdWords.“ No, je li ta odluka zaista u potpunosti opravdana? Čitaj dalje. 🙂

 

Trendovi

Premda je, kako smo napomenuli iznad, broj korisnika Googlea i pretraga na toj tražilici PUNO veći nego kod Binga, nipošto ne treba zanemariti taj medij.

Usporedbom velike količine relevantnih podataka iz turističke industrije, ovo su prosjeci koje možete promatrati kao trend.

Kada uzmemo u obzir neuporedivo veće budžete za oglašavanje namijenjene za Google u odnosu na Bing, smatrali smo da je za potrebu ove analize bilo bolje uzeti u obzir neovisne posjete s organskih rezultata pretrage obiju tražilica.

Proučite, zanimljivo je:

U tablici ispod možete naći usporedbu performansi posjeta s organskih rezultata pretraga i –posljedično – konverzija sa tražilice Google u odnosu na tražilicu Bing. Brojke koje vidite ispod dolaze sa 15 web stranica, odnose se na period između 11.4.2016. i 10.4. 2017. u odnosu na razdoblje godine dana ranije (11.4.2015. – 10.4.2016.) i uprosječene su.

 

Bing - tablica

 

Kao što vidimo, Bing u prošlih godinu dana bilježi – u odnosu na godinu ranije – značajno veću stopu rasta za sve važnije parametre: broj posjeta preko tražilice, broj generiranih prodaja/rezervacija, te stope makro konverzija. Google je u pozitivi, ali Bing je u puno većoj. Da se razumijemo: realne brojke su i dalje debelo u korist Googlea (konkretan broj posjeta, rezervacija itd.), ali trend rasta je nedvosmislen. Definitivno možemo reći da je u ovom trenutku Bing više nego perspektivan.

Da s vama podijelimo i konkretne rezultate za jednog klijenta za kojega provodimo paralelno kampanju oglašavanja tekstualnim oglasima na obje tražilice. Ovo su rezultati:

ROI Google AdWords = cca. 1000%

ROI Bing Ads = cca. 3000%

S puno manjim budžetom (uslijed manjeg korištenja) na Bingu, postižemo realno bolje rezultate nego AdWordsima na Googleu, premda i jedna i druga kampanja generiraju sjajan povrat investicije i obje kampanje su vrhunski izrađene i provođene.

 

Mogućnost oglašavanja na tražilici Bing

Pandan Google AdWords oglasa na pretraživačkoj mreži su kod Binga tzv. Bing Ads.

KG Media je akreditirana profesionalna partner agencija za oglašavanje na tražilici Bing:

 

Bing - KG Media

 

Stoga, nemojte da vas previše nagovaramo. Dok vi razmišljate, drugi oglašavaju na Bingu i generiraju povrat investicije zbog kojega im njihovi šefovi plaćaju večere! Dobro, hajde, ako im i ne plaćaju večere, barem ih ne gledaju poprijeko kad odu iz ureda nakon osmosatnog radnog vremena. 🙂

Kontaktirajte nas s povjerenjem za informativnu ponudu za oglašavanje na tražilici Bing. Vjerujemo da ćete biti impresionirani rezultatima.

Saša Petković

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Subliminalno oglašavanje

Razina složenosti članka: za početnike
| Marko Gogić

12. rujna 1957. istraživač James Vicary napravio je eksperiment u kojem je sazvao pres konferenciju i javno objavio da subliminalno oglašavanje djeluje. Naveo je kako je u jednom od filmova u nekoliko navrata postavio slogane „Drink Coca-Cola“ i „Eat popcorn“ u trajanju od nekoliko stotinki, prebrzo da bi ljudski um to efektivno percipirao. Tvrdio je […]

Go2Digital: Premium Indoor i outdoor mreža digitalnih citylighta u Hrvatskoj

Razina složenosti članka: za informirane
| Jelena Jažić

Tehnološke inovacije vođene su tržišnim potrebama. U današnjem turbulentnom okruženju i ubrzanom životnom tempu, outdoor oglašavanje izvrstan je marketinški alat, upravo onda kada ljudi većinu vremena provode izvan vlastitog doma, pa samim time postaju manje izloženi onim najprisutnijim medijima kao što su tisak, TV, radio…   Zašto digitalno indoor i outdoor oglašavanje? Obzirom na konstantne […]

Vizualni aspekt oglašavanja

| Marko Gogić

Kada govorimo o marketingu i njegovoj osnovnoj zadaći – privlačenju pozornosti korisnika – vizualni aspekt oglašavanja možemo svesti na poznati klišej – slika govori tisuću riječi! Pozornost korisnika krhka je stvar. Teško je ostvariti je, a još teže zadržati. Traje kratko i zbog toga je potrebno iskoristiti je maksimalno. Zbog modernog stila života, rijetko tko […]

Prikaži više članaka