Glamping – komforno kampiranje sa stilom

Glamping – komforno kampiranje sa stilom
| Saša Petković

Glamping (kombinacija engleskih pojmova „glamurous“ i „camping“) je globalno rastući fenomen koji kombinira kampiranje sa luksuzom i sadržajima koji se tipično vežu uz vlastitu kuću ili hotelski smještaj. Sam pojam potječe iz ranih 1900-ih godina, od strane europskih i američkih putnika koji su kampirali u Africi. Bogati putnici se nisu željeli odreći luksuznog životnog stila za vrijeme kampiranja, te su stoga njihovi kampovi uključivali brojne sadržaje i komfor na kojeg su navikli kod kuće.

 

Glamping je, drugim riječima, komforno kampiranje sa stilom. U predmete koje „glamperi“ katkad koriste tijekom svojeg kampiranja među ostalim spadaju čipkasti stolnjaci, dizajnerska prtljaga, te posebno izrađene vreće za spavanje.

Također poznat i pod drugim nazivima („butik-kampiranje“, „luksuzno kampiranje“ i „komforno kampiranje“) glamping omogućava putnicima da iskuse prirodu bez za njih nepotrebnih i frustrirajućih gnjavaža oko traženja mjesta za kampiranje, ili nošenja i montaže vlastitih šatora za kampiranje.

Smještajne jedinice u glamping kampovima (eng. glampsites) uključuju i nastambe kao što su jurte, safari-šatori, kombinacije šatora i kabina, te kuće na drveću.
Jurta
Jurta

Ovisno o ponuđenom nivou luksuza, smještaj u glamping smještajnoj jedinici varira od 300 kn, pa sve do više tisuća dolara za noćenje. U današnje je vrijeme uobičajeno da kampovi koji nude glamping smještajne jedinice osiguravaju čistu posteljinu, kupatila u samim jedinicama, dostavu hrane u jedinicu, privatne verande u sklopu smještajne jedinice, te – možda i najvažnije – direktni pristup najkvalitetnijim outdoor sadržajima koje kamp nudi.

KG Media već nekoliko godina nudi mogućnost promocije hrvatskih kampova (koji u svojoj ponudi sadrže i glamping smještajne jedinice) u za to specijaliziranim medijima, među kojima je i relativno novi online portal glamping.info koji se već pozicionirao na austrijskom i njemačkom Google-u na prvim mjestima organskih rezultata pretrage.

Pozivamo Vas da razmotrite navode g. Erwina Oberaschera, vlasnika portala glamping.info, koji podsjeća da nije nužno u svojem kampu imati elitne Royal Lodge šatore da bi se privukli glamperi. Dostatno je ponuditi jedan, za to posebno odabran tip smještajne jedinice, koji će gostu ponuditi komfor kvalitetne hotelske sobe, te osjećaj tijekom boravka koji bi bio suprotan tretiranju u sklopu „masovnog“ turizma. A veliki broj – primjerice – mobilnih kućica mogu zadovoljiti te kriterije.

Ukoliko se budete željeli oglašavati Premium unosom na portalu glamping.info, javite nam se s povjerenjem. Uvjeti oglašavanja za Vas su isti ukoliko naručite Vaš oglasni prostor direktno kod izdavača, ili preko KG Medie. Ako Vam je lakše komunicirati Vašu promociju na hrvatskom jeziku, stojimo Vam na usluzi!

Izvori slika: http://bit.ly/1C4oH3Z , http://bit.ly/1zjbu1g 

Saša Petković