AdWords proširenja oglasa za bolji Ad Rank i korisničko iskustvo

AdWords proširenja oglasa za bolji Ad Rank i korisničko iskustvo
| Ivan Smolković

AdWords proširenja oglasa odličan su način za kvalitetnu optimizaciju AdWords oglasa s proširenim informacijama bez generiranja dodatnih troškova. Takav način proširenja ne samo da će poboljšati korisničko iskustvo nego će poboljšati i Ad Rank oglasa koji se do sada temeljio samo na izračunu CPC-a i Quality score-a. S obzirom da postoji više vrsta proširenja AdWords oglasa, u nastavku slijedi popis s opisom i grafičkim prikazom svakog od proširenja.

 

Proširenja oglasa nalaze se unutar korisničkog AdWords sučelja u kategoriji “Sve online kampanje”.

Tab za proširenja oglasa

Klikom na gumb “Proširenja oglasa” ulazimo u korisničko sučelje, te nam se s lijeve strane pojavljuje mogućnost odabira više vrsta proširenja oglasa.

Prikaz proširenja oglasa u meniju

Odabirom jedne od stavki iz ponuđenog menija u mogućnosti smo kreirati dodatne oglase od kojih je svaki predviđen za određenu vrstu informacije. Pa krenimo redom:

Proširenja veza na web-lokacije

Ova vrsta proširenja omogućuje promociju dodatnih odredišnih stranica ispod standardnog/glavnog oglasa. Također nam ispis dodatnog sadržaja ispod glavnog oglasa omogućuje bolju vidljivost oglasa naspram konkurencije. Proširenja oglasa na web lokacije također omogućavaju korisnicima odlazak na specifičnu odredišnu stranicu koja im pruža još relevantniju informaciju. Na primjeru oglasa koji se nalazi na donjoj slici, možemo vidjeti da se uz osnovnu informaciju u glavnom oglasu potencijalnim posjetiteljima nude dodatne i specifičnije informacije koje u ovom slučaju hotel nudi. Prema Google-ovim analizama  je bolji CTR oglasa i u slučaju da nije kliknuto određeno proširenje veze.

Proširenja veza na web lokacije

Proširenja lokacija

Proširenja lokacija omogućavaju ispis adrese i telefonskog broja unutar oglasa. Sustav automatski dodaje novu liniju unutar oglasa koja ne zauzima puno mjesta. Putem ovog proširenja omogućujemo korisnicima jednostavan pristup informacijama vezanima uz adresu ili telefonski broj.

Proširenja lokacija

Proširenja za pozive

Ovim proširenjem omogućujemo implementaciju telefonskog broja unutar oglasa kako bi nas korisnici mogli direktno kontaktirati. Ova vrsta podatka se prikazuje različito, ovisno o uređaju koji se koristi. U većini slučajeva se pojavljuje ikona za poziv s desne strane kao što možete vidjeti na donjoj slici.

Proširenja oglasa za pozive

Proširenja za aplikacije

Proširenja za aplikacije omogućuju korisnicima direktan pristup trgovini s aplikacijama i preuzimanju istih. Ovim proširenjem omogućavamo implementaciju telefonskog broja unutar oglasa kako bi nas korisnici mogli direktno kontaktirati. Ova vrsta podatka se prikazuje različito, ovisno o uređaju koji se koristi. U većini slučajeva se pojavljuje ikona za poziv s desne strane kao što možete vidjeti na donjoj slici.

Proširenja za aplikacije
Izvor slike: bit.ly/XtUGHD

Proširenja za recenzije

Kako bi se potencijalni klijenti mogli uvjeriti u kvalitetu proizvoda ili usluga koje se nude na web stranici, ovaj način proširenja oglasa omogućuje pristup recenzijama koje su ostavili drugi korisnici, te je kao takav idealan za stjecanje povjerenja kod budućih posjetitelja. Trenutno postoji mogućnost postavljanja recenzija na stranim jezicima.

Proširenja za recenzije

Proširenja za oblačiće

Proširenja za oblačiće omogućuju implementaciju dodatnog sadržaja unutar oglasa na način da se prikazuju određene informacije o proizvodima ili uslugama. Pomoću njih možemo približiti korisnicima informacije za koje smatramo da ih je bitno naznačiti.

Proširenja za oblačiće

Također je potrebno napomenuti da postoje i proširenja koja se automatski generiraju i koja nije potrebno podešavati, a to su dinamična proširenja na web lokacije, bilješke o prethodnim posjetiteljima i bilješke na društvenim mrežama.  Postoje i proširenja koja nisu dostupna na našem tržištu, a to su bilješke o ocjeni prodavatelja i bilješke o korisničkim ocjenama.

Stoga krenite što brže s postavljanjem proširenja oglasa ili nam se obratite ako Vam je potrebna pomoć.

Izvor naslovne slike: bit.ly/1p3rL4I

Ivan Smolković

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Google AdWords drafts & experiments

Google AdWords drafts & experiments

Razina složenosti članka: za početnike
| Martin Novak

Ukoliko se bavite online marketingom, sigurno ste dobro upoznati s važnostima testiranja. Testiranje vam pomaže da odredite najbolje solucije za pojedinačne metode marketinga. U okviru Google AdWordsa, to nam je omogućeno preko opcije „drafts & experiments“ (skice i eksperimenti u hrvatskom sučelju). ‘Ajmo prije svega ukratko objasniti što je to draft ili skica. Draft nam […]

AdWords Customer Match (CRM) – targetiranje po email listi

AdWords Customer Match (CRM) – targetiranje po email listi

Razina složenosti članka: za informirane
| Martin Novak

Što je AdWords CRM? AdWords customer match (CRM) omogućava vam ciljanje onih korisnika čije ste e-mail adrese prikupili. E-mail adrese se mogu prikupiti na više načina, a u najčešće spadaju: prijava na newsletter, registracija na stranici ili webshopu, obavljena transakcija, poslan upit i sl. Jednom kada prikupite dovoljno e-mail adresa, moguće ih je uploadati u […]

Google AdWords proširenje cijena

Google AdWords proširenje cijena (Price ekstenzija)

Razina složenosti članka: za početnike
| Nikola Slonja

Već smo pisali o proširenim Google AdWords oglasima. No ne treba miješati proširene AdWords oglase s proširenjima AdWords oglasa. Komplicirano? Nimalo. Dobro, možda malo jest… 🙂 Ali zato smo tu da pojasnimo. Ovom ćemo prilikom razjasniti što je proširenje cijena (price ekstenzija) u Google AdWords oglasima. Što je proširenje cijena u AdWords oglasima? Proširenje cijena […]

Prikaži više članaka