8 najvažnijih trendova na društvenim mrežama za 2018. godinu

Razina složenosti članka: za informirane
| Valentina Gudlin

S novom godinom stižu i novi trendovi koje, ako želite uspjeti, morate znati i savladati. Zastupljenost društvenih mreža u poslovanju važna je za brendove i korisnike usluga – relativno su niski troškovi oglašavanja, društvene mreže omogućuju brzu i dvosmjernu komunikaciju koja je bitna za korisnike i njihovo iskustvo. Ukoliko upoznate svoje korisnike, lakše ćete im prenositi poruke i kreirati sadržaj samo za njih.

Zato smo za vas pripremili popis nekih od najvažnijih trendova za novu godinu, a ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite pokrenuti kampanju, slobodno nam se javite.

  1. Instagram Stories

Instagram Stories star je tek godinu dana, a svakog ga mjeseca koristi preko 200 milijuna ljudi. Ako niste upoznati s ovom značajkom Instagrama, radi se o objavama sličnim SnapChatu koje traju 24 sata, nakon čega nestaju. Objave se prikazuju na samom vrhu aplikacije i mogu je pogledati vaši pratitelji. Također, postoji mogućnost objave oglasa koje su vidljive većoj javnosti – ciljanoj publici vašeg oglasa. Nedavno je Instragram omogućio opciju naglaska priča kojom spremate vaše omiljene trenutke i dijelite ih na vašem profilu.

Ako ste brand čija je ciljana publika na Instagramu – obavezno morate savladati Instagram Stories.

  1. Influenceri i marketing

Kako je većina potencijalih kupaca i klijenata prisutna na društvenim mrežama, posljednih su godina u marketinškim strategijama važno mjesto zauzeli Influenceri. To su „poznate“ osobe koje imaju utjecaj na svoje pratitelje koji im vjeruju te time izgrađuju povezanost s brandom. Ovakva vrsta marketinga i dalje će se razvijati u 2018. godini kao dio marketinga na društvenim mrežama. Tako će se, osim standardnih oglasa, na društvenim mrežama moći prikazivati i sponzorirane objave Influencera. Instagram je već uveo sponzorirane objave Influencera koji imaju suradnju s brandovima.

Trendovi na drustvenim mrezama - instagram

Photo by https://goo.gl/31NWR7

  1. Generacija Z

Osim generacije Millennialsa koji su danas najveći potrošači i time važni marketingašima, posebno mjesto poprima i generacija Z koja tek počinje raditi i koja čini potrošački svijet budućnosti.

U generaciju Z spadaju rođeni između 1996. i 2011. i to generacija koja je od rođenja  okružena pametnim telefonima, internetom, društvenim mrežama i brzim pristupom informacijama, pa je potrebno usvojiti i prilagoditi se njihovim navikama i načinu života. Top pet društvenih platformi koje koriste su Youtube, Facebook, Instagram, SnapChat i Twitter, a njima najzabavniji sadržaji su video i live streaming.

  1. Glasovno pretraživanje

Povećanjem pretraživanja putem mobilnih uređaja povećava se i glasovno pretraživanje koje smanjuje vrijeme pisanja željenih ključnih riječi, pa se time ubrzava pretraživanje. Svaki mobilni uređaj ima svog asistenta za pretraživanje – Apple ima Siri, Amazon ima Alexu, Microsoft ima Cortanu, a Google ima Google Assistant koji nam olakšava život.

Kako postajemo sve lijeniji, povećavat će se glasovno pretraživanje – a to znači da će se morati ulagati u plaćene oglase na tražilicama ako želite da se vaš sadržaj pojavi među prvim rezultatima koji se najčešće i otvaraju.

  1. Chat roboti ili chatboti

Značajna količina komunikacije odvija se preko društvenih mreža, najčešće putem Facebook Messengera, jer je dosta brandova upravo na Facebooku kreiralo svoju zajednicu. Korisnicima je važna brza i jasna informacija koju traže: oni žele odgovor odmah i ne žele čekati. Iz tog razloga postoje Community i Social Media Manageri koji djeluju sa zajednicom, odgovaraju na njihove upite i komentare.

No, kako olakšati posao Community Managera koji djeluju poput korisničke podrške? Već su neki brandovi usvojili Facebook chatbot koji korisnicima nudi najčešće postavljena pitanja i odgovore. Budućnost stoji na chat robotima koji koriste umjetnu inteligenciju i olakšavaju komunikaciju i angažman na društvenim mrežama.

  1. Brandovi na Viberu?

U 2018. godini od brandova se očekuje veći angažman u komunikaciji s klijentima –preko 2,5 milijardi ljudi svakodnevno koristi neku platformu za komuniciranje. Korištenjem neke od dostupnih aplikacija poput Vibera, WhatsAppa ili Messengera uz  chatbotove, pretraživačke asistente i umjetnu inteligenciju, uvelike će poboljšati korisničko iskustvo kod kupovine.

Zamislite da korisnici naručuju pizze putem Vibera ili pak rezerviraju stol preko Messengera – svijet bi bio puno jednostavniji!

  1. Rast video i livestreming trenda

Posljednih godina video sadržaj bilježi iznimno visok trend rasta na društvenim mrežama, a pojavom opcija za live streaming taj trend napreduje eksponencijalno. Danas live streaming koriste i mali i veliki brandovi kako bi pridobili i zadržali pažnju korisnika.

Trendovi na drustvenim mrezama - Unsplash

Photo by Elliot Teo on Unsplash

Koristite live streaming na onim platformama gdje se nalazi vaša ciljana skupina korisnika – bilo da je u pitanju prijenos uživo, predstavljanje novog proizvoda ili usluge, suradnje s influencerima i slično. Ovo je posebno važno ako vam je ciljana skupina generacija Z koja postaje potrošač budućnosti, te se morate prilagoditi njihovim navikama i pridobiti njihovu pažnju.

  1. Promjene na Twitteru

Iako Twitter u Hrvatskoj nikad nije pronašao značajnije mjesto pod suncem, broj korisnika Twittera u svijetu značajno je pao u 2017. godini, a ni predviđanja za 2018. nisu najbolja. Najveći rast se bilježi na Facebooku, Instagramu i LinkedInu, tako da se postavlja pitanje što će biti s Twitterom i do kakvih će promjena doći na ovoj platformi.

 

Naslovna fotografija:

https://goo.gl/3Gpqd1

 

Izvori:

https://goo.gl/1ockZa

https://goo.gl/tzFrFz

Valentina Gudlin