KG Media na CEE Agency Day eventu u Budimpešti

KG Media na CEE Agency Day eventu u Budimpešti
| Martin Novak

Od 12.5. do 14.5. 2014. KG Media je prisustvovala na CEE Agency Day 2014. eventu u Budimpešti. Kao što i samo ime govori, event je bio namijenjen agencijama sa područja srednje i istočne Europe.

 

Mi smo u Budimpeštu stigli 12.05. na organizirano druženje sa agencijama iz Adriatics regije, odnosno bivše ex-Yu regije. Ugodno druženje uz neka poznata i neka nova lica. Sljedeći dan je nastupio formalni dio, koji je održan u Google Ground kompleksu. Na predavanjima je sudjelovalo oko 300 ljudi iz različitih agencija srednje i istočne Europe.

Na repertoaru su bile različite teme i zanimljivi predavači, kako iz Googla tako i iz vodećih marketinških agencija u Europi. Prvi dio prezentacija odnosio se na opći dio u kojem je naglasak stavljen na poboljšanje poslovanja, prodaju, digitalnu budućnost i panel diskusiju, dok je u popodnevnim satima predavanje podijeljeno na 2 dijela – “go broad” i “go deep”. Na “go broad” bilo je riječi o unapređenju poslovanja pomoću YouTube-a, Google Apps-a, zatim je bilo riječi o exportu te na kraju o važnosti i mogućnostima mobilnog oglašavanja.

Na “go deep” dijelu bilo je riječi o RTB mogućnostima u AdWordsu, Remarketingu, Universal analyticsu te Tag manageru. Nakon predavanja koja su trajala do pola 6, započeo je neformalni dio u kojem smo imali prilike popričati sa ostalim domaćim agencijama ali i sa nekima iz susjednih nam zemalja. Tom smo prilikom sklopili i neka nova poznanstva te razmijenili iskustva sa ostalim agencijama. Osim toga, okušali smo se i u laser tagu, stolnom nogometu i wine jacku. Zadnji dan bio je rezerviran za razgledavanje Budimpešte, i povodom toga smo imali organiziranu plovidbu brodom po Dunavu.

CEE Agency Day 2014

CEE Agency Day je na nas ostavio jako dobar dojam, naučili smo nešto novo, sklopili nova poznanstva i razmijenili kontakte te razgledali Budimpeštu na najbolji način – ukratko, jedno vrlo pozitivno iskustvo. Na ovom smo eventu prisustvovali i prošle godine kada je on bio održan u Varšavi, pa ćemo se, ako se ukaže prilika, rado odazvati i iduće godine.

Martin Novak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Posljednji blogovi

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Dinamički remarketing

Što je to dinamički remarketing

| Ema Mustač

Dinamički remarketing je oglašivački alat dostupan u sklopu Google AdWords palete proizvoda. Ova iznimno precizna metoda online oglašavanja omogućuje oglašivačima ponovnu interakciju s korisnicima, prikazujući im sadržaj kojeg su prethodno vidjeli na njihovoj web stranici. Ukoliko je korisnik na određenoj web stranici pregledavao određeni proizvod ili sadržaj, možemo slobodno zaključiti da je pokazao interes za […]

Untagged IO

Untagged – konferencija digitalnog analyticsa u Madridu

| Ivan Smolković

Neprestano praćenje trendova u digitalnom marketingu te učenje i prikupljanje novih informacija jedan je od glavnih elemenata uspješnosti digitalne agencije. S obzirom da je naša ekipa iz područja analitike dobila priliku prisustvovati na Untagged konferenciji u Madridu, nismo previše razmišljali o odlasku na istu. Karte su bile besplatne, ali je bio ograničeni broj sudionika, pa […]

optimizacija web stranica za tražilice

Optimizacija web stranica za tražilice

| Saša Petković

Na KG Medijinom blogu smo do sada pisali o raznim temama (i podtemama) vezanim uz online i offline oglašavanje. To su djelatnosti kojima se profesionalno bavimo, evo već više od 20 godina. Okej, prije 20 godina u Hrvatskoj nije baš ni bilo online oglašavanja. 🙂 Tada smo bili eksperti “samo” za offline, no od 2005. […]

Prikaži više članaka