KG Media na CEE Agency Day eventu u Budimpešti

KG Media na CEE Agency Day eventu u Budimpešti
| Martin Novak

Od 12.5. do 14.5. 2014. KG Media je prisustvovala na CEE Agency Day 2014. eventu u Budimpešti. Kao što i samo ime govori, event je bio namijenjen agencijama sa područja srednje i istočne Europe.

 

Mi smo u Budimpeštu stigli 12.05. na organizirano druženje sa agencijama iz Adriatics regije, odnosno bivše ex-Yu regije. Ugodno druženje uz neka poznata i neka nova lica. Sljedeći dan je nastupio formalni dio, koji je održan u Google Ground kompleksu. Na predavanjima je sudjelovalo oko 300 ljudi iz različitih agencija srednje i istočne Europe.

Na repertoaru su bile različite teme i zanimljivi predavači, kako iz Googla tako i iz vodećih marketinških agencija u Europi. Prvi dio prezentacija odnosio se na opći dio u kojem je naglasak stavljen na poboljšanje poslovanja, prodaju, digitalnu budućnost i panel diskusiju, dok je u popodnevnim satima predavanje podijeljeno na 2 dijela – “go broad” i “go deep”. Na “go broad” bilo je riječi o unapređenju poslovanja pomoću YouTube-a, Google Apps-a, zatim je bilo riječi o exportu te na kraju o važnosti i mogućnostima mobilnog oglašavanja.

Na “go deep” dijelu bilo je riječi o RTB mogućnostima u AdWordsu, Remarketingu, Universal analyticsu te Tag manageru. Nakon predavanja koja su trajala do pola 6, započeo je neformalni dio u kojem smo imali prilike popričati sa ostalim domaćim agencijama ali i sa nekima iz susjednih nam zemalja. Tom smo prilikom sklopili i neka nova poznanstva te razmijenili iskustva sa ostalim agencijama. Osim toga, okušali smo se i u laser tagu, stolnom nogometu i wine jacku. Zadnji dan bio je rezerviran za razgledavanje Budimpešte, i povodom toga smo imali organiziranu plovidbu brodom po Dunavu.

CEE Agency Day 2014

CEE Agency Day je na nas ostavio jako dobar dojam, naučili smo nešto novo, sklopili nova poznanstva i razmijenili kontakte te razgledali Budimpeštu na najbolji način – ukratko, jedno vrlo pozitivno iskustvo. Na ovom smo eventu prisustvovali i prošle godine kada je on bio održan u Varšavi, pa ćemo se, ako se ukaže prilika, rado odazvati i iduće godine.

Martin Novak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Google Analytics - Pravila privatnosti

Potrebno ažuriranje pravila privatnosti na web stranicama za remarketing

| Ivan Smolković

Remarketing i politika privatnosti Kao i uvijek, započinjemo s pojašnjenjem što su to remarketing i politika privatnosti. Remarketing je, kao što već znamo, oglašavački alat, koji služi da ljudima koji su ranije već posjetili vašu web stranicu, ciljano prikazujete oglase koje želite. Samo njima i nikom drugom. Ciljano. Politika privatnosti je izjava ili pravni dokument […]

AdWords countdown oglasi - naslovna

AdWords countdown oglasi (oglasi s odbrojavanjem)

| Martin Novak

Prilikom izrade oglasa za pretraživačku (search) mrežu, uz standardne tekstualne oglase možemo izraditi i prilagođene tekstualne oglase. Prilagođeni oglasi podrazumijevaju upotrebu različitih funkcija/parametara koji se ubacuju unutar vitičastih zagrada = { }. Parametri se zatim mijenjaju dinamičkim tekstom prilikom prikazivanja oglasa po korisničkoj pretrazi. Parametri se mogu koristiti u bilo kojem dijelu oglasa, osim u […]

AdWords responzivni oglasi na Googleovoj prikazivačkoj mreži

AdWords responzivni oglasi na Googleovoj prikazivačkoj mreži

| Ema Mustač

O responzivnim oglasima AdWords responzivni oglasi predstavljeni su 2016. godine, a od 31. siječnja 2017. oni su u potpunosti zamijenili „stare“ formate tekstualnih oglasa na prikazivačkoj mreži. Njihova najveća prednost je veća fleksibilnost izrade korištenjem postojećih templateova, što predstavlja jednostavnost kod postavljanja. Kako bi se prilagodili oglasnom prostoru dopuštenih omjera, responzivni oglasi sustavno modificiraju svoju […]

Prikaži više članaka