KG Media na Accelerate Performance Agencies@Google eventu u Dublinu

KG Media na Accelerate Performance Agencies@Google eventu u Dublinu
| Antonios Ivan Karalazos

KG Media je prisustvovala na eventu “Accelerate Performance Agencies@Google” u Dublinu. Event je održan u prvom europskom digitalnom inovacijskom centru The Foundry koji je predstavljen prošle godine u koji je Google investirao €5,5m.

Eventu je prisustvovalo 370 sudionika i certificiranih AdWords eksperata (najviše iz zapadnog djela Europe ali i iz dijelova Afrike i Azije, agencija iz cijele ex-Yu regije bilo je oko 10).

 
Čuli smo mnogo advanced zanimljivih savjeta i praktičnih smjernica za kreativnu provedbu oglašavanja, ali je također bilo i riječi o novim Googleovim proizvodima koji se šire van AdWords spektra.
Glavne teme eventa, uz kvalitetno agencijsko poslovanje i što bolju komunikaciju i uslugu prema klijentima agencija, bile su:
  • multi-screen strategije
  • mobilno oglašavanje i važnost responzivnih web stranica
  • YouTube oglašavanje
  • integracija offline konverzija s Analyticsom
  • Doubleclick for search mogućnosti
  • RTB i mnoge druge
Uskoro se očekuje da će mobilni web shopovi i online booking sustavi donositi čak 50% prihoda od ukupne prodaje web shopa (online booking sustava). Multi-screen tj. multi-device strategija ovdje igra važnu ulogu obzirom na navike potrošača koji danas posjeduju više uređaja pa tako krenu istraživati preko smartphone-a, čitaju recenzije preko PC-a, a u konačnici kupe ili bookiraju preko tableta.
Youtube kao globalno najkorišteniji video servis na Internetu i druga najkorištenija tražilica (nakon Google-a) rapidno se razvija pa smo tako imali prilike popričati s Davidom Grahamom iz Google-a koji je održao predavanje na temu “Delivering Video for Performance“. Od njega smo čuli najave o nadolazećim novim mogućnostima i mnogo korisnih tips&tricks.
Oglašavanje na YouTube-u kod nas je bilo dostupno s nekoliko osnovnih formata no nedavno se i to promjenilo o čemu smo pisali. Tako su nam dostupni novi formati (TrueView…) koje KG Media od prošle godine već koristi za svoje klijente.
Osim službenog djela bilo je dovoljno vremena tokom breakout-ova za druženje s partnerskim agencijama, razmjenu iskustva i nova poznanstva. Vrhunac prvog dana bio je posjet u Guinness Storehouse 🙂 također smo imali vremena za druženje s našim Account management timom s kojim smo najviše na liniji preko e-mailova i telefona.
Accelerate Performance Agencies@Google event je bio potpuni uspjeh iz naše perspektive i radujemo se idućem sličnom eventu.

Puno pozdrava od

Image source:  Agencyevent2014

Antonios Ivan Karalazos

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Povezane objave

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Google Analytics - Pravila privatnosti

Potrebno ažuriranje pravila privatnosti na web stranicama za remarketing

| Ivan Smolković

Remarketing i politika privatnosti Kao i uvijek, započinjemo s pojašnjenjem što su to remarketing i politika privatnosti. Remarketing je, kao što već znamo, oglašavački alat, koji služi da ljudima koji su ranije već posjetili vašu web stranicu, ciljano prikazujete oglase koje želite. Samo njima i nikom drugom. Ciljano. Politika privatnosti je izjava ili pravni dokument […]

AdWords countdown oglasi - naslovna

AdWords countdown oglasi (oglasi s odbrojavanjem)

| Martin Novak

Prilikom izrade oglasa za pretraživačku (search) mrežu, uz standardne tekstualne oglase možemo izraditi i prilagođene tekstualne oglase. Prilagođeni oglasi podrazumijevaju upotrebu različitih funkcija/parametara koji se ubacuju unutar vitičastih zagrada = { }. Parametri se zatim mijenjaju dinamičkim tekstom prilikom prikazivanja oglasa po korisničkoj pretrazi. Parametri se mogu koristiti u bilo kojem dijelu oglasa, osim u […]

Prikaži više članaka