KG Media na Accelerate Performance Agencies@Google eventu u Dublinu

KG Media na Accelerate Performance Agencies@Google eventu u Dublinu
| Antonios Ivan Karalazos

KG Media je prisustvovala na eventu “Accelerate Performance Agencies@Google” u Dublinu. Event je održan u prvom europskom digitalnom inovacijskom centru The Foundry koji je predstavljen prošle godine u koji je Google investirao €5,5m.

Eventu je prisustvovalo 370 sudionika i certificiranih AdWords eksperata (najviše iz zapadnog djela Europe ali i iz dijelova Afrike i Azije, agencija iz cijele ex-Yu regije bilo je oko 10).

 
Čuli smo mnogo advanced zanimljivih savjeta i praktičnih smjernica za kreativnu provedbu oglašavanja, ali je također bilo i riječi o novim Googleovim proizvodima koji se šire van AdWords spektra.
Glavne teme eventa, uz kvalitetno agencijsko poslovanje i što bolju komunikaciju i uslugu prema klijentima agencija, bile su:
  • multi-screen strategije
  • mobilno oglašavanje i važnost responzivnih web stranica
  • YouTube oglašavanje
  • integracija offline konverzija s Analyticsom
  • Doubleclick for search mogućnosti
  • RTB i mnoge druge
Uskoro se očekuje da će mobilni web shopovi i online booking sustavi donositi čak 50% prihoda od ukupne prodaje web shopa (online booking sustava). Multi-screen tj. multi-device strategija ovdje igra važnu ulogu obzirom na navike potrošača koji danas posjeduju više uređaja pa tako krenu istraživati preko smartphone-a, čitaju recenzije preko PC-a, a u konačnici kupe ili bookiraju preko tableta.
Youtube kao globalno najkorišteniji video servis na Internetu i druga najkorištenija tražilica (nakon Google-a) rapidno se razvija pa smo tako imali prilike popričati s Davidom Grahamom iz Google-a koji je održao predavanje na temu “Delivering Video for Performance“. Od njega smo čuli najave o nadolazećim novim mogućnostima i mnogo korisnih tips&tricks.
Oglašavanje na YouTube-u kod nas je bilo dostupno s nekoliko osnovnih formata no nedavno se i to promjenilo o čemu smo pisali. Tako su nam dostupni novi formati (TrueView…) koje KG Media od prošle godine već koristi za svoje klijente.
Osim službenog djela bilo je dovoljno vremena tokom breakout-ova za druženje s partnerskim agencijama, razmjenu iskustva i nova poznanstva. Vrhunac prvog dana bio je posjet u Guinness Storehouse 🙂 također smo imali vremena za druženje s našim Account management timom s kojim smo najviše na liniji preko e-mailova i telefona.
Accelerate Performance Agencies@Google event je bio potpuni uspjeh iz naše perspektive i radujemo se idućem sličnom eventu.

Puno pozdrava od

Image source:  Agencyevent2014

Antonios Ivan Karalazos

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Posljednji blogovi

Zanimljive i korisne informacije vezane uz oglašivačke trendove i kampanje

Dinamički remarketing

Što je to dinamički remarketing

| Ema Mustač

Dinamički remarketing je oglašivački alat dostupan u sklopu Google AdWords palete proizvoda. Ova iznimno precizna metoda online oglašavanja omogućuje oglašivačima ponovnu interakciju s korisnicima, prikazujući im sadržaj kojeg su prethodno vidjeli na njihovoj web stranici. Ukoliko je korisnik na određenoj web stranici pregledavao određeni proizvod ili sadržaj, možemo slobodno zaključiti da je pokazao interes za […]

Untagged IO

Untagged – konferencija digitalnog analyticsa u Madridu

| Ivan Smolković

Neprestano praćenje trendova u digitalnom marketingu te učenje i prikupljanje novih informacija jedan je od glavnih elemenata uspješnosti digitalne agencije. S obzirom da je naša ekipa iz područja analitike dobila priliku prisustvovati na Untagged konferenciji u Madridu, nismo previše razmišljali o odlasku na istu. Karte su bile besplatne, ali je bio ograničeni broj sudionika, pa […]

optimizacija web stranica za tražilice

Optimizacija web stranica za tražilice

| Saša Petković

Na KG Medijinom blogu smo do sada pisali o raznim temama (i podtemama) vezanim uz online i offline oglašavanje. To su djelatnosti kojima se profesionalno bavimo, evo već više od 20 godina. Okej, prije 20 godina u Hrvatskoj nije baš ni bilo online oglašavanja. 🙂 Tada smo bili eksperti “samo” za offline, no od 2005. […]

Prikaži više članaka